Google ADS Danışmanlığı ve Reklam Yönetimi
K2 Dijital olarak sunduğumuz Google Ads danışmanlığı ve reklam yönetimi hizmetlerinden faydalanın, siz de hayal ettiğiniz zirveye daha kısa zamanda ulaşın!
İşletmelerin dijital dünyada ön plana çıkması ve hedef kitlesine en kısa yoldan ulaşması için bazı stratejilerin uygulanması gereklidir. Bu stratejilerden biri de Google Ads ile çevrimiçi reklamcılık ve arama motorlarında hedef kitleye en kısa yoldan ulaşmaktır. Sadece Google Ads danışmanlığı alarak dahi bu önemli platformdan maksimum düzeyde faydalanabilir ve reklam bütçenizi de en verimli şekilde kullanabilirsiniz. K2 Dijital olarak anahtar kelime analizleri, kampanya optimizasyonları ve reklam bütçesi yönetimi gibi alanlarda sizlere destek veriyoruz. Böylelikle Google Ads ile markanızın potansiyelinin ortaya çıkmasını sağlayarak hedef kitlenize ulaşan yolu kısaltıyoruz. K2 Dijital olarak sunduğumuz Google Ads danışmanlığı ve reklam yönetimi hizmetlerinden faydalanın, siz de hayal ettiğiniz zirveye daha kısa zamanda ulaşın!
Google ADS Nedir ve Nasıl Çalışır?
Öncelikle Google ADS nedir sorusunun yanıtını “arama motoru Google’ın reklam platformu” şeklinde verelim. Bu reklam platformu, işletmelere, markalara potansiyel müşterilerine ulaşma imkanı tanır. Temel çalışma prensibi ise anahtar kelimeler ile arama yapıldığında ilgili reklamları göstermek üzerinedir. Kullanıcılar bazı kelimeler ile arama yaptıklarında bu kelimeler üzerinden verilen Google ADS reklamlarını görürler. Bu sayede işletme ya da marka ile etkileşime geçebilirler, potansiyel müşteriden reel müşteriye dönüşebilirler.
Kullanıcılar Google ADS reklamlarını gördüklerinde etkileşim başlatabilirler çünkü tıklayarak doğrudan ilgili web siteye ulaşabilirler. Bu reklam sisteminin reklam veren web siteler için geri dönüş sağlayabilecek bir biçimde tasarlandığı bilgisini de aktaralım. Arama ağı, görüntüleme ağı ya da video reklam gibi farklı reklam seçenekleri sunulur. Ayrılan reklam bütçesinin markaya, işletmeye ya da hedef kitleye en uygun şekilde değerlendirilmesi için de profesyonel Google ADS danışmanlığı hizmetlerinden faydalanılması gerekir. Şayet Google ADS profesyonel düzeyde ve etkin bir biçimde kullanılırsa hedef kitleye de en kısa yoldan ulaşmak mümkün olur.
Google ADS ile Hedef Kitlenize Ulaşmanın Yolları
Google ADS, reklam vermek isteyenlere çeşitli hedefleme alternatifleri sunar. Demografik, cihaz türü ya da konum hedefleme yapılabilir ve bu sayede sadece hedef kitleye uygun seçenekler belirlenebilir. Sadece belirli bir yaş grubuna ya da sadece belirli bir bölgede yaşayanlara reklamların gösterilmesi sağlanabilir. Bununla birlikte kullanıcıların ilgi alanlarına göre de reklam gösteriminin yapılması mümkündür. Bu unsurlar başlı başına reklam bütçesinin verimli kullanılmasını sağlar. Özellikle danışmanlık hizmeti alan marka ve işletmelerin bütçelerinden Google ADS reklamlarıyla maksimum verim almaları da mümkün olur.
Anahtar Kelime Planlayıcı Kullanımı ile Doğru Stratejiler
Google Ads reklamlarıyla yüksek başarı elde etmenin öncelikli anahtarı, kelimeleri doğru belirlemektir. Bu noktada devreye giren Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı aracı ve benzeri araçlar en doğru anahtar kelimeleri belirlemeyi kolaylaştırır. Olabildiğince aranma hacmi yüksek olan anahtar kelimeler tercih edilmelidir. Bu sayede daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşmak da mümkün olacaktır. Rekabetin güçlü olduğu anahtar kelimeleri de görebilir ve bu yönde seçim yapabilirsiniz.
Anahtar kelimelerin detaylı bir araştırma sonrasında belirlenmesi de büyük bir önem taşır. Aranma hacmi yüksek ancak rekabeti düşük kelimelerle Google Ads reklamları yapmak da stratejilerden biridir. Bu strateji, düşük maliyetle yüksek görünürlük elde edilmesini sağlar. Uzun kuyruklu anahtar kelime kullanımı ise çok daha spesifik bir hedefleme yapılması da mümkündür.
Google ADS Reklam Türleri: Arama, Görüntüleme, Video ve Daha Fazlası
Pek çok farklı reklam türü seçeneğinin olması da dünya genelinde Google ADS reklam platformunun sık kullanılmasının nedenleri arasında yer alır. En çok tercih edilen Google ADS reklam türleri şöyledir:
- Arama Reklamları
Arama sonuçlarında gösterilen reklamlardır ve belirli anahtar kelimeler ile arama yapıldığında kullanıcının karşısına çıkar. Kullanıcıların aktif bir arama yapmaları durumunda gösterilen reklamlar olması nedeniyle dönüşüm oranlarının bir hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz.
- Görüntüleme Reklamları
Görüntüleme ağı üzerinden belirli sitelerde reklamlar gösterilir ve bu reklam türü özellikle marka bilinirliğini arttırmak adına önem taşır. Görüntüleme reklamları da oldukça sık tercih edilir.
- Video Reklamları
Bu reklamlar genellikle YouTube üzerinden yayınlanır. Marka bilinirliği yaratma, ürün ve hizmet tanıtımı, kampanya duyurusu gibi farklı amaçlara yönelik olarak hazırlanabilen reklamlardır.
- Uygulama Reklamları
Daha az tercih edilir çünkü mobil uygulama tanıtımlarında kullanılan reklamlardır. Mobil uygulama indirme çağrısı yapan ve uygulamaları tanıtan kısa bilgiler, görseller içeren reklam türüdür.
- Alışveriş Reklamları
Alışveriş reklamları e-ticaret siteleri için kullanılan bir reklam türüdür. İçerisinde görsel, fiyat bilgisi, kısa açıklamalar gibi detaylar yer alır.
Reklam Bütçesi Optimizasyonu Nasıl Yapılır?
Reklam bütçesi optimizasyonu, belirli bir bütçeyi kullanarak Google ADS reklamlarından maksimum verimi alabileceğiniz şekilde yapılmalıdır. Markaların günlük, haftalık ya da aylık reklam bütçeleri önceden belirlenmelidir. Bu sayede bütçenin verimli biçimde kullanılması için hangi reklam türlerinin tercih edileceği daha net bir şekilde tespit edilir. Hedef kitleye ve rekabet koşullarına bağlı olarak dönüşüm oranları da incelenebilir ve gerektiğinde reklamın sonlandırılması, uzatılması gibi revizyonlar da yapılabilir. Sonuç olarak reklam bütçesi optimizasyonu için reklamların dönüşüm oranlarının mutlaka takip edilmesi gereklidir.
Tıklama Başına Maliyet (CPC) ve Reklam Dönüşüm Oranı (ROAS) Nedir?
Google ADS reklam platformunu incelediğinizde iki metrik karşınıza çıkacaktır. Bunların ilki CPC yani Tıklama Başına Maliyet ve diğeri de ROAS yani Reklam Dönüşüm Oranı şeklindedir.
- Tıklama Başına Maliyet (CPC)
Tıklama başına maliyet tercih edildiğinde reklama her tıklandığında ödeme yapılır. Bu metrik, reklam için ayrılan bütçenin ne oranda verimli kullanıldığına dair veri elde etmenizi de sağlar. Reklam maliyetlerinin düşürülmesi istendiğinde tıklama başına maliyeti düşük olan anahtar kelimeler hedeflenebilir. Bu arada kullanıcı davranışlarını da dikkate alarak kampanyaların daha başarılı olmasını sağlayacak revizyonlar da yapabilirsiniz.
- Reklam Dönüşüm Oranı (ROAS)
Gelirin ayrılan reklam bütçesine bölünerek hesaplandığı ROAS, reklama yapılan yatırımın size ne kazandırdığını daha net anlamanızı sağlar. Hangi kampanyaların daha yüksek getiri sağladığını, hangilerinin size bir getirisinin olmadığını kolayca belirlemeye olanak tanır. Reklam eğer hedef kitleye başarılı bir şekilde ulaşırsa ve geri dönüş de sağlanırsa ROAS oranları yüksek olacaktır. Tıpkı CPC gibi ROAS oranlarının da düzenli takip edilmesi ve bütçenin buna göre optimize edilmesi gereklidir.
Google ADS Kampanya Optimizasyonu: En İyi Sonuçlar İçin İpuçları
Bazı ipuçlarından yola çıkarak Google Ads kampanyalarını optimize edebilir ve kampanya performanslarının artmasını sağlayabilirsiniz. Bu da daha yüksek dönüşüm oranları elde etmenizi sağlar.
- Dönüşüm İzleme
Dönüşüm izleme araçlarını etkinleştirmeniz durumunda hangi reklamların çok daha iyi bir performans sergilediğini kolayca görebilirsiniz. Bu sayede reklam kampanyalarına dair uyguladığınız stratejileri yeniden gözden geçirme ve gerekiyorsa revize etme şansını da elde edersiniz.
- Negatif Anahtar Kelimeler
Sadece hedef kitlenize uygun aramalar ile reklamlarınızın buluşması için negatif anahtar kelimeleri belirleyebilirsiniz. Reklam bütçesini verimli bir şekilde kullanmanızı sağlayacak etkili yollardan biri de negatif anahtar kelime konusunu göz ardı etmemektir.
- Reklam Metni Optimizasyonu
Tıklanma oranlarının düşük olduğunu düşünüyorsanız öncelikle reklam başlıklarını ve içerikte kullandığınız açıklama kısımlarını gözden geçirmelisiniz. Dikkat çeken, fark yaratan ve harekete geçirici ifadelerin kullanılması reklamların tıklanma oranlarının yükselmesini sağlar.
- Zamanlama ve Konum Optimizasyonu
Reklamların zamanlaması son derece önemlidir. Belirli bölgelerde ve belirli zamanlarda reklamların aktif olmasını sağlayın. Özellikle yerel işletmeler için bu konu daha önemlidir çünkü sadece hizmet verilen bölgede reklamların gösterilmesi ile bütçe daha verimli kullanılabilir. Aynı zamanda insanların internette daha aktif olduğu saatleri seçebilirsiniz.
- Cihaz Hedeflemesi
Kullanıcıların hangi cihaz türlerinden reklamlara erişim sağladığını tespit edebilir ve bu davranışlara yönelik reklamlar yapabilirsiniz. Mobil erişim daha yüksekse buna yönelik bir reklam çalışmasının yapılması çok daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlayabilir.
- A/B Testi
Farklı açılış sayfaları ya da farklı açıklamalar ile A/B testi yapabilirsiniz. Doğru kombinasyonu bulmada bu yöntemin gayet başarılı olduğunun altını çizmeliyiz. Daha iyi dönüşüm oranı sunan reklam metinlerinin ya da sayfaların tespit edilmesinde bu yöntemi de kullanın.
Bu ipuçlarını denemeniz durumunda Google Ads reklamlarından daha iyi sonuçlar almanız mümkün olacaktır. K2 Dijital olarak sizlere sunduğumuz danışmanlık hizmetleri kapsamında reklam bütçenizin en verimli şekilde kullanılması sağlanır. Bu alanda deneyimli ekiplerimiz ile sizin için de hizmet vermeye hazırız!
Google ADS ile E-Ticaret Satışlarını Artırma Yöntemleri
E-ticaret satışlarının yükselmesi tüm dijital pazarlama çalışmalarının en temel hedefidir. Bunu sağlamanın yollarından biri de Google ADS reklamlarıdır. Ürün görsellerinden, fiyat bilgisi içeriklerine, kampanya duyurularından çekiliş ya da indirim duyurularına kadar pek çok alanda hedef kitleye Google ADS reklamlarıyla ulaşılabilir. Bu sayede potansiyel müşterilerin reel müşteriye dönüşme oranları da daha yüksek olacaktır. Özellikle doğrudan hedef kitleye hitap eden reklam çalışmaları ile daha yüksek satış hedeflerinin yakalanması sağlanabilir.
Son dönemde bu alanda en önemli parametre dikkat çekmektir. Bu nedenle reklamların öncelikle kullanıcının dikkatini çekmesi gerekir. Sonrasında bu dikkatin e-ticaret sitesine yönlendirilmesi sağlanır ve satış hedeflerine ulaşma amaçlanır. Reklamlar, e-ticaret sitesine daha fazla sayıda kullanıcının ulaşmasını amaçlar. Siteye gelen kullanıcıların satın alma davranışının tetiklenmesi ve satın almaya teşvik edilmesi daha kolay olacaktır.
Google ADS Yeniden Pazarlama (Remarketing) Nedir ve Nasıl Yapılır?
Remarketing yani yeniden pazarlama, daha önce web sitesini ziyaret eden kişilere ya da mobil uygulamayı kullananlara farklı bir platformda reklam gösterme yöntemi olarak tanımlanabilir. Bu bir pazarlama stratejisidir ve potansiyel müşterileri web sitesine çekmeyi hedefler. Kısacası potansiyeli müşteriyi reel müşteriye dönüştürmek için tercih edilen stratejilerden biridir. Web sitesini ziyaret eden kullanıcılar satın alma davranışı göstermeden ya da bir formu doldurmadan siteden ayrılabilir. Remarketing ile bu kullanıcının web sitesine geri dönmesi amaçlanır ve reklamın da bu doğrultuda hazırlanması gereklidir.
Yeniden Pazarlamanın Faydaları Neler?
En önemli faydası kullanıcıyla yeniden etkileşime geçmek ve karar aşamasında yeniden durumu değerlendirmesini sağlamaktır. Bir ürün ya da hizmeti inceleyen ancak satın almadan siteden ayrılan kullanıcıya incelediği bu ürün ya da hizmet hatırlatılır. Bu da satın almaya teşvik etmeden önemli bir hamledir. Ürüne dair yeni bir görsel ya da teklifler sunulabildiği gibi ürünün özen çıkan özelliğinin yeniden kullanıcıya hatırlatılması da tercih edilebilir. Yeniden pazarlama, markanın akılda kalmasına da katkıda bulunan ve marka bilinirliğini arttıran reklam çeşitleri arasında yer alır.
Google ADS Yeniden Pazarlama Türleri
- Standart Yeniden Pazarlama
Daha önce web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara diğer sitelerde reklamın gösterilmesi şeklindedir.
- Dinamik Yeniden Pazarlama
E-ticaret siteleri için daha etkili olan bir yeniden pazarlama türüdür. Kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş bir reklam sunar. Bu pazarlamada kullanıcının e-ticaret sitesinde sepetine eklediği ürünler gösterilir.
- Video Yeniden Pazarlama
YouTube kanalı etkileşimlerine bağlı olarak bu platformda izlenen videoların yeniden kullanıcıya gösterilmesidir. Amaç ise kullanıcıların dikkatini çekmek ve dolayısıyla dönüşüme yönlendirilmesini sağlamaktır.
- Müşteri Listesi Yeniden Pazarlama
Müşterilerin daha önce marka ve işletmelerle telefon numarası ya da e-posta adresini paylaşmış olması durumunda Google hesabı ile bir oturum açarlarsa yeniden pazarlamaya dair reklamları görürler. Bu da müşteri listesi yeniden pazarlaması olarak adlandırılır.
Google ADS ile Yeniden Pazarlama Nasıl Yapılır?
Öncelikle yeniden pazarlama etiketlerinin oluşturulması sağlanmalıdır. Oluşturulan Google Ads yeniden pazarlama etiketi sayesinde kullanıcıların Google tarafından yeniden hedeflenmesi sağlanır. Bu da yeniden pazarlama çalışmasının etkinliğinin daha fazla olmasını sağlar. Bu noktada hedef kitlenin de en doğru şekilde belirlenmesi gerektiğini unutmamalısınız. Hedef kitle belirlemesinde ayrı listeler oluşturulabilir. Örneğin e-ticaret sitesine gelenler için ayrı siteye gelerek ürünleri sepetine ekleyen ve siteden ayrılanlar için ayrı hedef kitle listeleri hazırlanabilir.
Bir sonraki aşamada yeniden pazarlama türünü tercih etmeniz gerekir. Bu noktada standart yeniden pazarlama türünün daha geniş kitlelere ulaşmak isteyenler için ideal olduğunu belirtelim. Dinamik yeniden pazarlama ise daha spesifik hedeflemeler yapmanızı sağlar. Aynı zamanda dinamik yeniden pazarlama ile kişiselleştirilmiş reklamlar da gösterilebilir.
Remarketing türünü tercih ettikten sonra reklam tasarımının hazırlanması aşamasına geçilebilir. Mutlaka dikkat çeken ve hedef kitlede ilgi uyandıracak bir reklam tasarımı hazırlanmalıdır. Google Ads bazı şablon seçenekleri de sunar. Bu şablonlardan biri tercih edilebilir ya da şablonlardan esinlenilerek özgün reklam çalışmaları da hazırlanabilir. Son olarak reklamın zamanlamasını ve bütçe ayarlamalarını da yaparak Google Ads reklamları ile yeniden pazarlama çalışmasına başlayabilirsiniz.
Google ADS ve SEO: Birlikte Kullanıldığında Nasıl Etkili Olur?
SEO stratejileriyle Google Ads reklamlarının birlikte kullanılması çok daha başarılı sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Dijital pazarlama çalışmalarında SEO ve Google Ads reklamları çoğunlukla birlikte kullanılır ve bu sayede web siteye daha fazla organik trafik çekmek de mümkün hale gelir. Bununla birlikte reklamlarda yüksek performans elde ettiğiniz anahtar kelimeleri SEO çalışmalarına da kazandırabilirsiniz. Belirli anahtar kelimelerde web sitenin daha üst sıralara yerleşmesi bu yolla da sağlanabilir. Sonuç olarak Google Ads ve SEO birlikte kullanıldığında sadece kısa vadede değil uzun vadede de daha başarılı sonuçlar yakalanır.
Google Ads Performans Takibi ve Raporlama
Google Ads ile hangi reklamlardan daha iyi dönüşümler ve daha iyi sonuçlar aldığınızı görmek için performans takibi yapabilirsiniz. Oldukça gelişmiş analiz araçları sunan Google Ads sayesinde kampanyaların tıklama oranlarını dahi görmeniz mümkün olacaktır. Dönüşüm oranlarının yanı sıra maliyetler gibi çeşitli verileri kolayca elde edebilirsiniz. Bu verileri dikkate alarak bir performans raporu hazırlayabilirsiniz. Performansı düşük olan Google Ads reklamlarının düzenlenmesi sağlanabilir. Yüksek performans gösteren kampanyaların süresi uzatılabilir ya da bu kampanyalar çeşitlendirilebilir.
Google Ads Dönüşüm Takibi Nasıl Yapılır?
Dönüşüm takibinin yapılması büyük önem taşır çünkü düzenlenen Google Ads reklamlarının ve kampanyaların etkisinin mutlaka ölçülmesi gerekir. Bunun için de dönüşüm takibi yapılmalıdır ve takip için de dönüşüm izleme aracı kullanılabilir. Hangi reklamlardan kullanıcıların geldiğinin görülmesi sağlanır. Bunun için Google Ads tarafından sunulan verilere bakılması yeterli olacaktır.
Markanızı çok daha ileri noktalara taşımak, işletmenizin markalaşma yolundaki hedefine daha kısa ulaşmak için siz de Google Ads reklamlarının gücünden faydalanın. Danışmanlık hizmetleri ve reklam yönetimi için K2 Dijital ile şimdi iletişime geçin!